Frisian Sailing Company

Uw verblijf op de Albatros

Albatros - personen

   
   

Afvaarthaven: Monnickendam (april, mei, september), Franeker, Enkhuizen

Albatros - salon

De Albatros is een mooi en authentiek schip voor groepen van 14 tot 16 personen. Deze uitstekend onderhouden tjalk vaart in het voorjaar en in de nazomer vanuit Monnickendam. In de maanden juni, juli en augustus vaart het schip vanuit Franeker of Enkhuizen.

Het schip is door haar flexibele indeling zeer geschikt voor een uitstapje met één of twee families, vrienden of een bedrijfsuitje. In een handomdraai wordt van twee 2-persoons hutten een 6-persoons hut gemaakt. Bij alle activiteiten op, rond, aan en met de boot wordt door rekening gehouden met duurzaamheid en milieu. Met de wind in de zeilen wil schipper Zeger u graag laten genieten van de rust en uitgestrektheid van het water!

Zeilen op de Albatros

Albatros-02

Zeilen op de Albatros is een actieve bezigheid. De bemanning bestaande uit schipper Zeger en een matroos geeft de groep de benodigde instructies, zeilervaring is dus niet noodzakelijk.

In het voorjaar vaart de Albatros vanuit de haven van Monnickendam. Zeilgebied is het Markermeer en het IJsselmeer. In de namiddag legt het schip aan in pittoreske plaatsjes als Edam, Muiden, Marken of Volendam. De aanlegplaatsen zijn over het algemeen midden in de plaats. Maar ook in de wat grotere plaatsen, als Hoorn en Enkhuizen kan aangelegd worden.

In de zomermaanden vaart het schip vanuit Enkhuizen of Franeker. Vanuit deze havens bent u bij geschikte weersomstandigheden binnen een aantal uur op de Waddenzee. Een dag of avond doorbrengen op één van de Waddeneilanden Texel, Vlieland of Terschelling behoort zeker tot de mogelijkheden. Tijdens een weektocht kunnen in bepaalde omstandigheden ook de havens van Ameland of Schiermonnikoog aangestuurd worden. Hiervoor zijn echter de weersomstandigheden en het getijde bepalend.
Meer informatie over het vaargebied vindt u hier.
 

Bemanning van de Albatros

Eigenaren van de Albatros zijn Zeger en Emilie van der Zel. Zeger zal uw schipper en reisleider zijn tijdens uw verblijf aan boord. Met al uw geologische, sterrenkundige en meteorologische vragen kunt u bij hem terecht.
Zeger zeilt al sinds zijn 10e levensjaar. In de winter zeilt hij jachten de oceanen over of vaart hij op één van de Greenpeace schepen, bijvoorbeeld naar Antarctica. Hij heeft dus 's avonds altijd een mooi verhaal.
Over het algemeen is Emilie niet aan boord. Maar mocht u catering van het schip af willen nemen (we maken graag een passende offerte voor u), dan is zij degene die de maaltijden aan boord bereid u voor de innerlijke mens zorgt.

Indeling

Plattegrond Albatros
Plattegrond Albatros

Via een trap komt u in het voormalige ruim van het schip. Dit is omgebouwd tot een ruim en gezellig verblijf, waar u zich snel thuis voelt.
Tegenover de trap vindt u de goed uitgeruste keuken. Het gasfornuis heeft 6 pitten en een grote oven. Inventaris, potten en pannen zijn in voldoende mate aanwezig.

In de salon heeft de groep plaats aan de drie grote tafels met banken. Voldoende plaats om gezellig te eten, een spelletje te spelen (aan boord aanwezig), een boek te lezen of een goed gesprek te hebben.

In het voorschip bevinden zich de sanitaire ruimtes (een toilet en een douche / toilet combinatie) en 7 tweepersoons hutten. Eén hut is voorzien van een tweepersoons bed. De voorste hut aan stuurboordzijde beschikt over twee klap-kinderbedden (voor kinderen tot ca. 12 jaar, maximale lengte van 1,60 meter). Tevens kan deze hut samengevoegd worden met de hut aan bakboordzijde, zodat u hier met maximaal 6 personen kunt overnachten.

Faciliteiten Albatros

Geschiedenis Albatros

De Albatros, gebouwd in 1890, heeft jaren als kraanschip in Lemmer gelegen, waar zij werd gebruikt voor de overslag van goederen. Het schip is aan de hand van tekeningen van het Scheepvaartmuseum met veel plezier en oog voor de traditie gerestaureerd. Hiervan getuigen onder meer de tuigage en de 17,5 meter lange mast.
Vele verbouwingen hebben er voor gezorgd dat de Albatros tegenwoordig een uiterst comfortabel schip is.

Vergelijkbare schepen

De Onderneming

De Onderneming

Paviljoentjalk - Lemmer
20
13

De Onderneming

Paviljoentjalk - Lemmer
20
13
Vertrouwen

Vertrouwen

Tjalk - Lemmer
24
16

Vertrouwen

Tjalk - Lemmer
24
16
Zwarte Valk

Zwarte Valk

Klipperaak - Makkum
29
16

Zwarte Valk

Klipperaak - Makkum
29
16
Trouwe Hulp

Trouwe Hulp

Skutsje - Langweer
12
10

Trouwe Hulp

Skutsje - Langweer
12
10